söndag 29 mars 2009

Full fart

var det idag också när vi rhodesianvänner träffades. Morgan och Eddy vill gärna att Enzo skulle vara en löptik så stackaren höll på att råka ut för våldtäckt flera gånger. Till och med Eddy som brukar vara superlugn var det full fart i idag. Han bor granne med en löptik och var "lite" påverkad av det idag. En lång promenad blev det och som vanligt gófika efter det.

Vår plan var att det skulle vara superfint väder så vi skulle kunna grilla men igår började snön falla över Skellefteåområdet och det håller fortfarande på.

Rhodesiankompisarna kollade iaf igen Enzos knölar och öra och jag andas ut... ska fara på apoteket och köpa lite rengörningssaker till öronen för igår började kliandet om. Men kliandet ger sig omgående då jag har "tvättat" öronen på honom och det luktar minimalt nu. Tyvärr så är det nog så att detta är något bestående. Typiskt för långörade hundar att få dessa typ av problem men öronen.... Jag är glad så länge det iaf bara är ett öra.

Måste säga att Enzo lyssnar otroligt bra på inkallning för tillfället... kanske för att vi fick bryta ihop honom ordentligt för ett par dagar sedan då han smet hemifrån gång på gång.

Nu är han då så trött och lemlästad så han ides inte ens försöka tigga vi middagsbordet. Vi beordrar honom ALLTID att ligga i vardagsrummet på sin bädda när vi ska äta men ett och annat försök att tigga brukar han komma med, men inte idag. Han har fått sig en smäll på ena benet i dagens brottnigsmatcher så han är lite svullen och har lite rivmärken... men det som inte dödar det härdar väl. Han ser ut att vara öm i kroppen och det lär ju säker vara värst inatt och imorgon. Efter sista träffen låg han och gnydde i sömnen hela natten och jag skulle tro att det kommer bli en sådan natt igen.

Ryktas om att ännu en rhodesian flyttat till stan så kanske får vi så småningom utökning bland rhodesianvännerna =)

Enzo har då nått upp i samma höjd som Morgan och Eddy så det skulle inte förvåna mig om han till och med blir högre än dem. Han är ju bara 6 månader och det bruka sluta växa vid 7-8månaders ålder. Bredden saknar han dock ännu så han ser ut som en kalv emellanåt... med sina jättelånga ben, STORA tassar och snipiga ansikte. När han ligger med lilla huvudet på stora tassarna ser han helt oproportionerlig ut.

Nu ska jag ta lite såpavatten och rensa öronen och klippa han superlånga klor... de växer så fort, MÅSTE ta mig i kragen och klippa oftare. Försöka göra det var 3:e dag... hellre ta lite och ofta än att pulpan ska komma ut så långt.

Skickar ett stort tack för en mycket trevlig dag trots den fallande snön till rhodesianvännerna... Vi ses efter påsk igen =)

Inga kommentarer: