tisdag 17 mars 2009

Örontrubbel

och inte på det sättet att "tonåringen" inte lyssnar på tex inkallning alla gånger. Det började med hysteriskt kliande en kväll och dagen efter var det ett faktum: Geggig och illaluktande i sitt vänstra öra... tur vi kollar öronen ofta!! Ringde jouren pappa och han tyckte jag skulle prova tvätta med tops med såpavatten på till och börja med och sedan fara till veterinären om det inte gav med sig... och det ger med sig!!! Efter bara några dagar så är det betydligt mindre klet.

Pappa har en hund som har kronisk öroninflammation och då biter ju inte antibiotikadropparna lika bra längre... så det är nog bra att göra allt som går innan man tar till antibiotika för det går ganska fort att de inte biter längre... Örat på "vädring" och tvätt varje dag är det som gäller just nu. Kliandet har han slutat med redan efter första tvätten... Håller tummarna och två ögon på örat och hoppas att han inom någon dag ska vara symtomfri!!! Om det däremot inte är helt bra innan torsdag så ringer jag veterinären!!!

För övrig är han pigg och glad som alltid... Stående kvällspromenad varje kväll nu när vi själva blivit friska, ogipsade och fått tillbaka energin efter vårt vattenskade kaos. Enzo är lycklig och vi likaså trots ett kletigt öra.

Inga kommentarer: